מצרכים
- 800 גרם קמח כוסמין מלא
- 200 גרם קמח כוסמין לבן
- שקית שמרית או 25 גרם שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן זית איכותי (60 מ"ל)
- 120 גרם סילאן טבעי (6 כפות)
- 24 גרם מלח דק (4 כפיות)
- 500 מ"ל מים פושרים
- ביצה עם מעט חלב וטיפה מלח, להברשה על הלחמניות
אופן ההכנה
בקערת המיקסר שמים את שני סוגי הקמח והשמרים ומערבבים.
מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ 10 דקות עד לקבלת בצק מבריק ומעט דביק (בצק דביק מעט יניב לחמניות רכות יותר).
להניח את הבצק בקערה משומנת מעט בשמן זית, ולמרוח טיפונת שמן על הבצק כדי שלא יתייבש.
להתפיח במשך שעה עד להכפלת הנפח בקערה.
מוציאים את הבצק אל השיש, מעצבים לחמניות , 65 גרם לכל לחמנייה לפני אפייה.
ממליצה לעשות חיתוכים עם סכין חדשה על הבצק כדי לאפשר תפיחה מקסימלית ולהימנע מ"קרעים" באפייה.
בתאבון!