מצרכים
- 4 תמרים שלמים, מגולענים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותק
- 1/2 כוס בוטנים או קשיו
- קלויים מלוחים
- 1/2 כוס גרעיני חמניה
- אופציות לגילגול: אבקת קקאו, קוקוס טחון, אגוזים מרוסקים
אופן ההכנה
ראשית, יש לוודא שהתמרים רכים. (אפשר להשרות אותם במים
חמים במשך 15 דקות לפני שמכניסים למעבד מזון או הבלנדר).
אפשר לחתוך אותם לחתיכות קטנות מאוד.
שמים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון לפי הסדר
הרשום ונותנים להם להתמזג במשך 5-4 דקות או עד שכדור
עבה ושמנוני נוצר. הבצק יהיה שמנוני מהזרעים ואגוזים.
ברגע שהבצק מוכן, מגלגלים כף לכדור חלק עם הידיים.
יש לגלגל כל כדור באבקת קקאו או הקוקוס/אגוזים טחונים.
*במידה ומשתמשים בתמרים באריזת ואקום 500 גרם
ייצאו 20-18 יח' = 10-8 מנות
מתאים לארוחת ביניים
2 יח' = מנת פחמימה + שומן
בתאבון!