מצרכים
- כוס שיבולת שועל
- 1/8 כפית סודה לשתייה
- כף אבקת אפיה
- כף זרעי צ'יה
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות שמן קוקוס מומס
- 1/4 כוס חלב קוקוס
- 3 ביצים
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפיות גרידת לימון
- כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מערבבים יחד את המרכיבים היבשים: אבקת אפייה, מלח, שיבולת שועל.
בקערה נפרדת, מקציפים יחד את תמצית שמן קוקוס, חלב קוקוס,
ביצים, סירופ מייפל, מיץ לימון, גרידת לימון ווניל בעזרת מרית גומי,
מערבבים את החומרים רטובים ויבשים יחד כדי ליצור בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתוך תבניות מאפין ואופים ב-180 מעלות
במשך 25 דקות או עד שהחלק העליון משחים לצבע זהוב.
תוספת של איילת לבנסון – לקוחה בוגרת שלנו למתכון:
אני מכינה את המתכון בכפילויות כי הוא מדהים.
כשמכפילה מעדיפה לא להכפיל את הביצים אלא להחליף את הכמות הנוספת של הביצים בקופסת רסק תפוחים זה עושה את המאפינס לאוורירי יותר.
לרוב אני מוסיפה חמוציות/גינג'ר מיובש ללא סוכר/קינמון בקיץ מוסיפה קוביות מחצי מנגו/דובדבנים/או כל פרי קייצי
אני נותנת לבלילה לעמוד כמה דקות ואז מוזגת לתבנית מאפינס מסיליקון משומנת קלות.
לאחר האפייה אני נותנת למאפינס לנוח חצי שעה ורק אז מוציאה מהתבנית.
בתאבון!