מצרכים
- 3 כוסות קוביות דלעת מאחד ממני
- הדלעת המצויים בשוק, לבחירתך
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
- כף ג׳ינג׳ר )זנגביל( טרי קצוץ
- כף שמן זית
- 5 כוסות ציר ירקות (אפשר להשתמש במים)
- *מעט מלח
- *פלפל שחור
- 1/2כפית קינמון טחון
- 1/8 אגוז מוסקט
אופן ההכנה
בסיר מחממים כף שמן זית, מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי והג'ינג'ר. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים את הציר והתבלינים, מלח, פלפל, קינמון, אגוז מוסקט.
מביאים לרתיחה 20 דקות עד שהדלעת רכה, מקטינים אש ומבשלים עוד 10 דקות. מורידים מהאש. מעבירים לבלנדר ומעבדים עד שהמרק חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים חם מאוד ומעטרים עם עלי בצל ירוק ועלי פטרוזיליה קצוצים
בתאבון!