תכנון ארוחות שבועי בחמישה שלבים!

מכירה את זה שב 17:00 את קולטת
ש"לא אכלת כמעט כלום היום"?

זה מתחיל ככה:
לא הכנת כלום מראש,
לא הבאת כלום לעבודה,
צהריים לא הספקת לרדת לקנות
אז נכנסת למטבחון ופשוט אכלת מה שהיה זמין.
הביתה, נכנסת עייפה,
כלום לא היה מוכן – וכל שנתקלת בו נכנס לפה ו-מהר.

היום אני רוצה לעזור לך להפוך את חייך לקצת יותר קלים
וללמד אותך כמה קל זה לתכנן את הארוחות
בכדי שתהיה מאורגנת יותר ותגיעי הביתה רגועה יותר ושבעה יותר.

אז למה לך לתכנן ארוחות בכלל?

אני מבינה שאת חושבת,
איפה יש לי זמן? ולמה להכין מראש.. ?
אבל באמת,
כמה שעות בשבוע את מבזבזת על שיחות סרק, זיפזופ בנייד או סתם .. פשוט סתם?!
כמה פעמים את צועקת או עצבנית רק בגלל שהבטן רעבה?
כמה פעמים את מכינה עוד קפה ועוד אחד, רק כדי להרגיע רעב עד שתחזרי הביתה?

הכנת כל הארוחות למשך השבוע אולי נראה כמו הרבה עבודה,
אבל בטווח הארוך זה כנראה עומד לחסוך לך הרבה זמן, כסף
ולהפוך את החיים קצת פחות מלחיצים.

Group 5

1

תכנני את הארוחות

זה יכול להיות החלק המהנה!
קחי 20 דקות כדי לחפש מתכונים ולהבין מה את רוצה להכין.
את יכולה להיות יצירתי או פשוטה.
אם את לא בשלנית גדולה,
חשוב שתתחילי להשתמש במתכונים בסיסיים שאינם מכילים מרכיבים רבים מדי.
ברגע שהכנת כמה מנות בסיסיות,
בתוך כמה שבועות כבר תתקדמי ותוכלי להתנסות במסובכים יותר.

תכנני איך תכיני הכל ובמה תאחסני.

עכשיו, שבי לרשום לעצמך מה את עומדת להכין ולאכול, תחליטי מה צריך להיות סדר ההכנה.
בדרך כלל אני ממליצה להתחיל עם ירקות, אבל אם יש לך רעיון להכין מנות שתהליך בישולן ארוך יותר כמו מרקים, ארוחות בסיר בישול איטי או גריל, התחילי עם אלה.

כמה טיפים לביניים:
נקי את המטבח קודם, את השיש ואת הכלים בכיור
תכנני ארוחות בוקר, צהריים, ערב, ו, 2-3 אפשרויות לארוחות ביניים.

Group 4

2

ערכי רשימה ולכי לקניות

עכשיו שיש לך את המתכונים, צריך לעשות רשימה של המצרכים.
הקפידי לקחת כמויות של המרכיבים לפני צאתך לסופר,
כך לא יקרה שאת בסופו של דבר קונה כפול מהדרוש או קונה מרכיב שקיים כבר בארון או במקרר.
מומלץ כמובן לקנות "מזון בסיסי", כלומר, מזונות הנרכשים במצבם טבעי.

מומלץ להימנע ממזונות תעשייתיים ככל שניתן (בצקים, רטבים מוכנים, מעדנים למינהם וכד)
וכשאת נכנסת לסופר, השתדלי קודם כל לעבור במעברים החיצוניים, בדרך כלל שם נמצאים המזונות הבסיסיים והטריים,
בזמן שבמעברים באמצע הסופר מחכים לנו מרבית החטיפים והמזונות המועבדים.

Group 5

3

פירות וירקות

קני פירות וירקות טריים.
כך יהיה לך נוח לקחת מנת פרי או להכין את הירקות או הסלטים שלך למהלך השבוע.
אם אין את הירק אותו את צריכה לאחד המתכונים, לכי על האופציה הקפואה. ירקות קפואים ברוב המקרים נקטפו והוקפאו רגעים אחרי הקטיף, הכי קרוב לטרי שיש.
כשיש פירות טריים והם רשומים לך בסדר יום שתכננת, כל שאת צריכה זה רק לזרוק לתיק.
וזהו, זה במקום הנכון לזמן הנכון.

אני ממליצה תמיד לקנות חסה שכבר נחתכה ונרחצה (בגלל שזה הרבה יותר קל), רוקט בשקית או עליי ביביי אבל זו העדפתי, שולפת חופן ולא מתעסקת בשטיפה.
מוזמנת לקנות גם חסה אמריקאית וערבית ולשטוף לבד מראש,
לייבש ולאחסן- שתהיה זמינה לשימוש כשרק תרצי.

הקפידי לקנות מלאי לכל השבוע, לקצוץ אחת ל 3 ימים,
כרוב סגול, גזר או כרוב לבן , לאחסן ב 2-3 קופסאות, ולשמור לשעת הארוחה. ממש כמו שעושים במסעדות. תיק תק.
גם בישול של כמה סוגי ירקות יחד עוזרת מאוד להתארגנות,
השיטה האהובה עליי היא צליית ירקות (אנטיפסטי) .
האמת, זה הכי קל וצלייתם בתנור עושה את העבודה לפשוטה, נוחה, יעילה וזמינה. פלפלים, קישואים, בצל סגול, פטריות, חצילים עם שמן זית, מלח גס ומעט בלסמי, והנה לך תוספת ירקות לכל ארוחה.

Group 4

4

החלבון

אחת מהטעויות הנפוצות כשלא מתכננים, היא להחסיר חלבון מארוחות היום. חלבון חשוב לבניית תאים חדשים, לשמירה על מסת השריר, לירידה במשקל ובמיוחד חשוב לתחושת השובע.
חשוב לכלול לפחות 40 גרם של חלבון ביום בכדי שלא יהיו חסרים.

רשמי לעצמך בטבלת התכנון והקניות מנות חלבון
(עוף, דג, פרגיות, רוסטביף, טופו, קציצות טונה, ביצים) למהלך היום
ובאותו יום בישול הכיני מנות שיספיקו לכל השבוע,
מה שלא צריך לימים הקרובים, את יכולה להקפיא ולהוציא מההקפאה ערב קודם.

Group 5

5

דגנים

ודאי שאת מכינה שפע של פחמימות מורכבות כדי לתת לגופך אנרגיה וסיבים למהלך כל השבוע
את יכולה להכין סיר של אורז מיקס, אורז אדום, חום או פרא , קינואה או קטניות ולהקפיא במנות בודדות.
כך תדעי שיש לך מנת פחמימה בריאה המוכנה בדקה אחת בלבד!
הרבה יותר קל מלהמתין לבישול האורז במשך 45 דקות!

בהצלחה!

 

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

יכול לעניין אותך גם

התכניות שלנו