עוגת ריקוטה תפוזים

צמחוני

שומן

1 מנת שומן

פחמימה

1 מנת פחמימה

דרגת קושי: בינוני

זמן עבודה: 10 דקות

זמן כולל: 35-40 דקות

מס' מוצרים: 11

מס' מנות: 13-15

מצרכים

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 150 מ״ל (3/4 כוס) שמן
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 3 בננות מרוסקות
  • או 300-200 גרם רסק תפוחים
  • 300 גרם גבינת ריקוטה
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • 120 מ״ל מיץ תפוזים
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה גדולה טורפים יחד שמן וסוכר לתערובת אחידה.

מוסיפים בננות מרוסקות, גבינת ריקוטה, גרידת תפוז, מיץ, מלח ווניל וטורפים היטב עד שאחיד.

מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים במהירות רק עד שהם נטמעים בתערובת.

מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים במשך 35-25 דקות או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזו יוצא עם מעט פירורים לחים.

מצננים את העוגות לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

מרקם העוגה מזכיר משהו בין עוגה בחושה לעוגת גבינה 

אם אין לכם תפוזים גם קלמנטינות או אפילו לימון יעשו את העבודה.

שומרים את העוגה מכוסה היטב במקרר עד שבוע.

אפשר להקפיא את העוגה, עטופה היטב, עד כחודש. 

מומלץ להפשיר אותה לילה במקרר.

**מנת העוגה השבועית/שבת ביניים/חג.

בתאבון!

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

יכול לעניין אותך גם

התכניות שלנו