איך מסדרים מטבח כך שיעבוד עבורנו ולא שאנחנו נעבוד בשבילו?

כן, אני מיה ואני אוהבת את המטבח שלי.
אני מאמינה גדולה בכך שכדי לראות התקדמות ולהגיע ליעדים ושינוי שעושה כל כך טוב לכבד את גופנו, להוות השראה לילדינו, ליהנות מהכנות ולהרגיש רגועים, מאורגנים ושבעים, צריך להתחבר אליו. בכדי להחבר אליו, צריך שיהיה בו כיף. אז איך גורמים למטבח שיהיה כיף ושימושי, יעיל ומדרבן הכנות? עושים סדר!

Group 5

1

שלב ראשון : זורקים את המיותר.


ממש כמו בארון הבגדים, גם במטבח אנחנו חייבים להעיף את המיותר על מנת ליהנות מהשימושי.

גיליתם שיש לכם שלושה כותשי שום בזמן שאתן משתמשים רק באחד ספציפי? להעיף! קופסאות איחסון או סירים ללא מכסה? שלום…! תבנית דובי לאפייה והילדים כבר בצבא? ביוש!
אריזות ומוצרי מזון יבשים פגי תוקף? כנ"ל. וכך הלאה וכך הלאה,
כאשר הכלל הבסיסי הוא – במה שלא השתמשת כבר שנה, כנראה שלא תעשו יותר שימוש בכלל…

Group 4

2

שלב שני: מצטיידים בקופסאות איחסון נוחות ואטומות.


לרובנו אין עודף מקום במטבח, ואריזות המקור של חלק מהמוצרים מעמיסות עוד יותר. אני ממליצה על שימוש בסלסלות לארגון מוצרי אפייה וגאדג'טים קטנים, ועל קופסאות או צנצנות אחסון שקופות ואטומות לאחסון אוכל יבש כמו פייבר, תערובות אגוזים, קטניות וכו'. שווה להשקיע בקופסאות סגורות ואיכותיות שנכנסות לתוך המדפים, נערמות אחת על השנייה ונשלפות בקלות. רק אל תשכחו למדוד את גודל או קוטר המדף לפני שאתם בוחרים בכלי האחסון הנכונים עבורכם.

Group 5

3

שלב שלישי : מקצים לכל פעולה במטבח אזור ייעודי

אני ממליצה לחלק את המטבח כולו לאזורים, חטיבות ומשפחות מוצרים. קרוב לכיריים, לדוגמה, צריכים להיות הסירים, התבלינים, הששת, כפות עץ לבחישה, שמנים, וכו. באזור הקפה או מכונת הקפה נשים את הכוסות, צנצנת התה, הסוכר, וכן הלאה. ככל שהקטגוריות מדויקות יותר כך, סידור המטבח יהיה יעיל יותר,
ותוכלו להתנייד בו במינימום מאמץ

Group 4

4

שלב רביעי: מה שצריך חידוש מחדשים


עכשיו כשהרשתות מציעות מבצעי חג, זה בדיוק הזמן לבדוק מה חסר ובמה צריך להתחדש. הכי חשובים לטעמי – סט סכינים טוב ומושחז,
2-3 קרשי חיתוך בגדלים הנכונים,
מחבתות טפלון טובות, וסירים בכל הגדלים שיש לכם צורך. חברי קבוצות ההרזיה שלי יודעים שחיי אינם חיים בלי בלנדר טוב לשייקים,
סלייסר לסלט וווק איכותי להקפצות, למשל.

Group 5

5

שלב חמישי ואחרון: מפנים משטח עבודה יפה ונקי


אז אחרי שמיינו, הצטיידנו, ייעלנו וסידרנו מחדש את המטבח לפי אזורים – מגיע רגע האמת  העבודה עצמה. ובשביל לעבוד  חייבים מקום.
אני מציעה לוודא שהשיש או משטח העבודה שלכם פנוי, נקי ומסודר לפני תחילת ההכנות. ברור שיתלכלך תוך כדי, אבל נקודת התחלה חלקה ונקייה היא נקודת התחלה טובה יותר. אם כל השיש עמוס בדפים, חפצים, קשקושים… תתחילו ליצור מקום ראוי לעבודה.

כך, פחות או יותר, נראה המטבח המושלם בעיניי,
וכך אפשר להתחיל ולהחיל סדר אמיתי בהתנהלות. וכשיש סדר בהתנהלות – יש הצלחה!

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

יכול לעניין אותך גם

התכניות שלנו