מרק עגבניות צלויות

צמחוני טבעוני

דרגת קושי: קל

זמן עבודה: 10 דקות

זמן כולל: 80 דקות

מס' מוצרים: 14

מס' מנות: 6-8

מצרכים

  • 7 עגבניות תמר גדולות 
  • פרוסות לשניים לרוחב
  • 1 בצל גדול פרוס לשניים 
  • לאורך ולאחר מכן לפלחים
  • 3 שיני שום פרוס דק
  • כפית זרעי שומר (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • כף שמן או תרסיס
  • כף אבקת מרק
  • 1/2 כפית רוזמרין יבש
  • כף אורגנו טרי קצוץ
  • כף רסק עגבניות
  • 400 מ״ל עגבניות מרוסקות
  • 400 מ״ל מים רותחים
  • כפית חומץ בלסמי
  • *מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות על תוכנית גריל. מניחים את העגבניות כלפי מעלה, מניחים את פלחי הבצל בין חצאי העגבניות ומפזרים את המלח, שיני שום וזרעי שומר מעל העגבניות. למרוח מעט שמן.

אופים בתנור במשך שעה עד שהעגבניות משחימות מעט בקצוות.

שימו בצד ותנו לירקות להתקרר מעט.

מניחים את העגבניות והבצל הקרים לאחר שהתקררו לתוך בלנדר ומעבדים לתערובת כמעט חלקה. בסיר גדול מערבבים את העגבניות הקלויות עם כל שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. 

מתבלים לפי הטעם.

* לא להגזים עלול לגרום לנפיחות וגזים

מתאים לתוספת לארוחות/בין הארוחות 

מומלץ עד שעה 00:18 בלבד.

בתאבון!

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

יכול לעניין אותך גם

התכניות שלנו