8 סוגי זרעים בריאים למאכל!

בואו נעשה קצת סדר בזרעים.

מה יש בהם שכל כך חשוב לי להכניס אותם לתזונה שלי?
למה הם חיונים לגוף שלנו ואיך ניתן להוסיף אותם לתזונה?

זרעי צ'יה

לצ'יה יש כברת דרך ארוכה מאז ששמעו עליה לראשונה. כיום, זרעים אלו ידועים כמזון על, עם סיבה טובה. בכל 20 גרם (2 כפות) יש כמעט 10 גרם של סיבים.
סיבים משפיעים על תחושת השובע שלנו, מזרזים את מערכת העיכול ומאזנים את רמות הסוכר.
זרעי צ'יה הם גם דרך מעולה להוסיף פריכות ליוגורט או לסלט. הם מכילים אומגה 3 ואומגה 6
ומומלצים במיוחד לצמחוניים, טבעוניים ואלו בתזונה נטולת גלוטן.

אורז בר

הַפתָעָה! אורז בר הוא לא אורז בכלל – הוא בעצם זרע דשא.
הוא מהווה פחמימה עשירה ובריאה, מכוון ובערכיו יש בו יותר חלבון מכל סוג אחר של דגנים מלאים. בנוסף, יש בו הרבה יותר אנטי-אוקסידנטים וסיבים מאשר באורז לבן. הוא מספק גם חומצה פולית, מגנזיום, זרחן, אבץ, ויטמין B6 וניאצין. הוא טעים מבושל, עם סלט חי, כף טחינה ולימון!

זרעי דלעת

זרעי דלעת עשירים מגנזיום, מינרל חשוב זה מגביר את בריאות הלב, מסייע לגוף לייצר אנרגיה ולבניית שריר.

מומלץ לאכול אותם כל השנה כמו להוסיף לסלט, לחטיפי אנרגיה ביתיים, כדורי תמרים, לשייק ועוד.

זרעי רימון

שופעים ויטמין C ונוגדי חמצון.

בכוס מלאה של זרעי רימון יש פחות מ 150 קלוריות, כתוספת לסלט, או כחטיף בין הארוחות. מומלץ מאוד.

 

קינואה

זרעים קטנים אלו מבושלים כמו אורז, נטולי גלוטן וקלים לעיכול. עם תוספות ותבלינים משפרים את עבודת מערכת העיכול. הם מהווים פחמימה עשירה, עם אחוז חלבון גבוה יחסית, כך שהיא בריאה יותר בקטגורית הפחמימות מאורז לבן.

זרעי פשתן

תוספת נפלאה לאומגה 3 מהטבע.

הם עשירים בחומצות שומן בריאות שטובות ללב ותורמות לירידה במשקל. עשירים בסיבים, עשויים לעזור להוריד את לחץ הדם.



זרעי חמניה

מקור מעולה לשומן בריא, עשיר בויטמין E. תוספת נפלאה לתיבול סלט, לשימוש בחטיפי אנרגיה/ כדורי תמרים, או כנשנוש בין הארוחות (בכמות סבירה כמובן).

שומשום

זרע השומשום הוא אחד המרכיבים הרבגוניים ביותר שיש.

שמן שומשום, הוא בחירה חכמה של רוטב לסלט. יש בו חומצות שומן שעשויות להפחית את הסוג הרע של כולסטרול. שומשום היא נמצאת בטחינה וחומוס, ולפעמים אף בחמאת בוטנים. ניתן לאכול בסלט, עם סושי, או בחטיפי אנרגיה.

כל הזרעים עשירים בסיבים ובחלבונים והם מוסיפים קראנץ' וטעם לסלט, יוגורט, צ'יפס ירקות ועוד.