פירות יבשים הם חטיף נהדר,
בריא בפני עצמו ותוספת נחמדה להרבה מנות, קרות, חמות, מלוחות או מתוקות.
פירות יבשים הם כמו הממתקים של הטבע, ולא דורשים ציוד מיוחד להכנתם.

רוב האנשים מניחים שצריך מייבש פירות יחודי כדי לעשות את זה בבית,
אבל לא באמת צריך אחד, אלא אם מתכננים ייבוש פירות בתדירות גבוהה.

ייבוש פירות בתנור הביתי בדרך כלל הרבה
יותר זול מאשר לקנות פירות יבשים במכולת או בסופר,
ודרך מצוינת וחסכונית להפחית את תוספות הסוכר ולהשתמש בפירות שונים לפני שהם מתקלקלים.

כל מה שצריך הוא תנור, נייר אפייה או תבנית ורשת תנור.

אומנם זה סופר קל להכנה ומאוד משתלם כי השיטה היא די פשוטה, אבל תופס כמות ניכרת של זמן.
פשוט מחממים את הפירות בטמפרטורה נמוכה כדי לאפשר ל מים להתאדות, כך מפחיתים את הסיכוי להתפתחות החיידקים.

מותר לציין, זה לא משהו שהיית רוצה לעשות בכל יום, אבל זה פרויקט כיף לסוף שבוע, לקראת החג או ביום גשום.

אז קדימה, מה צריך ?

ובסוף גם רעיון מדהים ..

בוחרים פירות כמו תותים, פירות יער, דובדבנים, בננות, קוקוס, תאנים, תפוחים, אפרסקים, משמשים, אגסים, מנגו, ענבים וירקות כמו פלפלים, עגבניות שרי או עגבניות תמר.
כמעט כל פרי ניתן לייבש בתנור, והתהליך הוא בדרך כלל דומה מאוד.

הוראות הכנה לפירות יבשים :

לשטוף את הפירות במים קרים

להסיר את כל הפגמים מהפרי, כולל גרעין ועלים.

לחלק את הפירות הרכים כמו התאנים, המנגו, האננס והתותים  לרבעים.
בננות ומנגו יש לקלף ולחתוך ל 7-8 חתיכות קטנות.
את הפירות הקשים יותר, כמו אגסים ותפוחים, אפשר לפרוס לפרוסות דקות ורחבות בעזרת מנדולינה או סכין חדה.

חשוב שעל כל רשת יהיו הפירות פרוסים באופן שווה, כך שיתייבשו באופן אחיד.

בכדי לשמור על הפירות ולמזער שינוי צבע, יש להשרות במיץ לימון ומים כ 10 דקות.

לאחר ההשרייה סננו וייבשו בעזרת מגבת או נייר סופג.

הניחו את הפירות החתוכים כשהצד עם הקליפה כלפי מטה.

הניחו את הרשת או את מספר הרשתות במרכז התנור ומתחת  תבנית מרופדת בנייר אפיה כדי לאסוף נוזלים אשר עשויים לטפטף – במהלך הייבוש הם יתאדו.

הקפידו לא לצופף את הרשתות.

חשוב לשמור על טמפרטורה של בין  135-160 מעלות, לא גבוה מזה, אחרת תבשלו את הפירות במקום לייבש. אפשר לשנות את הטמפרטורה בכדי לשנות את המרקם או להאיץ את תהליך הייבוש. ככל שהטמפרטורה תהיה גבוהה יותר כך הפרי ייצא לח יותר ולכן עדיף לשמור על טמפרטורה נמוכה יותר כדי לשמור על מרקם צמיגי יותר.

מניחים את הפירות בתנור והופכים כל שעתיים לערך.

כמה זמן צריך כל פרי ?

שזיפים זקוקים ל 6 שעות
אגסים ואפרסקים זקוקים ל 6 שעות
בננות זקוקות ל 6 שעות
תפוחים זקוקים ל 6 שעות
ענבים זקוקים ל 8-10 שעות
דובדבנים ופירות יער זקוקים למינימום 12 שעות
תותים ומשמשים זקוקים ל 12 שעות

כאשר הפירות מוכנים, הוציאו אותם מהתנור והניחו במיכלי זכוכית או פלסטיק.
השאירו את המכל פתוח במשך 4-5 ימים, כך שכל לחות שנותרה מתהליך הייבוש תוכל להתאדות. נערו את המכל כל יום או ימים כדי להזיז את הפירות ולתת להם לנשום.

אטמו המכל לאחר 5 ימים
עכשיו תוכלו להנות מפרות יבשים עד העונה הבאה, אפילו כ -10 חודשים.

מתכון לדייסת קוואקר עם פירות ON THE GO -לארוחת בוקר 

אפשר להכין מראש כמה  צנצנות עם המנה

צנצנת זכוכית עם מכסה

3 כפות קוואקר

חופן פירות יבשים שהוכנו מראש

 

הכניסו לכל מיכל 3 כפות קוואקר והניחו חופן פירות יבשים מעל

בכל ערב, קחו את אחת הצנצנות , הוסיפו מעט חלב ומים רותחים עד סוף הפירות והניחו במקרר.

בבוקר, הוציאו את המיכל, שלפו כפית מהמגירה וצאו לדרככם , חממו מעט אם בא – ואם לא אז לא.. זה טעים קר אפילו יותר.

אפשר להוסיף כפית דבש או סילן להמתקה לפני האכילה.

בתאבון.

 

ט"ו בשבט שמח ושימשי…

מיה

 

אם יש לך טיפים נוספים לייבוש פירות ולשימוש בהם אשמח מאוד לשמוע …

 

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות