תזונה בהריון דברים שכדאי לך לדעת

בשעה טובה גילית שאת בהריון. מרוב התרגשות מתחשק לך כבר עכשיו לאכול מלפפון חמוץ בכמויות או להפך, אין לך חשק לאכול כלום. אולי את סובלת בכלל מבחילות בוקר שנמשכות כל היום ואולי את מרגישה נהדר ובא לך לטרוף הכל מהכל. מה זה משנה, ממילא תעלי במשקל. אבל משפטים כמו "את אוכלת עבור שניים" הם מזמן פאסה.

בואי נודה באמת, אנחנו רוצות להראות טוב בהריון, במיוחד שידוע לנו כמה קשה לחזור לגזרה אחרי הלידה. מצד שני, להימנע מאוכל או לאכול כפי שאכלנו לפני ההיריון הן לא הדרכים הנכונות.

יש דברים שאנחנו לא יכולות לאכול בהריון (תיפרדי מהסושי) ויש דברים שחשוב שנאכל (פלפל אדום), כדי שאנחנו והעובר נקבל את כל הרכיבים התזונתיים החיוניים.

מה אסור ומה מותר

 מה אסור, מה מותר וכיצד התזונה שלנו משפיעה על העובר?
נתחיל בחשיבות שיש לתזונה בהריון: מה שהגוף שלנו מקבל משפיע על ההתפתחות של העובר ועל תקינות ההיריון. מאכלים עתירי סוכר עשויים לגרום לסוכרת הריון ולהזיק לעובר ומחסור בוויטמינים חשובים כמו חומצה פולית או ברזל עלולים להוביל למצב של אנמיה אשר תפגע בהתפתחות המוח של העובר.

על מה להקפיד

התייחסי למרכיבי המזון ופחות למאכלים עצמם. סידן חשוב לצרכים של העובר ויש להקפיד על מקורות איכותיים לסידן כמו מוצרי חלב, ביצים, קטניות שגם מכילות כמות גבוהה יחסית של חומצה פולית שאחראית על . בטטה עשירות בבטא קרוטן ובויטמין A שחשובים לתאים ולרקמות של העובר. ניתן לשלב גם דלורית, תרד ופלפל אדום שעשירים בחומצת שומן אומגה 3  המסייעת בבניית המוח והעיניים של העובר.

חשוב להרבות באכילת פירות וירקות, ניתן לשלב בתפריט ברוקולי שמכיל שפע של ויטמין C ומסייע בספיגת הברזל. כדאי להעשיר את התזונה גם בסיבים המגיעים מדגנים מלאים המסייעים במניעת עצירות וטחורים השכיחים בהריון ובנוסף, מכילים גם ויטמינים ומינרלים חיוניים.

איך לאכול נכון

זה לא רק מה את אוכלת אלא גם איך את אוכלת!

חשוב מאוד לשים לב לאופן בו מוכן האוכל: כמה שפחות לטגן ועם זאת, לא לאכול בשרים או דגים נאים, ביצה שאינה בושלה כראוי, מוצרי חלב שלא עברו פיסטור, ירקות ופירות לא שטופים. כדאי להימנע מנבטים ופטריות, להחליף אכילה בחוץ של מאכלים שעשויים לסכן אותך כמו חומוס שעמד יותר מדי זמן בשמש בבישול ביתית בתנאים אשר בשליטתך.

ברוב המקרים, גם אם אנחנו סופר מקפידות על תפריט מנצח, קשה לנו לקבל את כל הרכיבים התזונתיים החשובים. לכן, כדאי לשלב ויטמינים לקבלת המינון הטוב ביותר בשילוב האפקטיבי ביותר. למשל, מאוד קשה לקבל מספיק אומגה 3 מהמזון מה גם שדגים עשויים להכיל כספית רעילה ולכן צריך להיזהר במינון בהריון וכך גם כשזה נוגע לכמויות אופטימליות של ברזל, חומצה פולית. יש דברים שפשוט אי אפשר לקבל מספיק מהם דרך המזון ויש להשלים ממקור חיצוני.

כדאי להתייעץ עם תזונאית להתאמת הוויטמינים הנכונים על פי בדיקות דם וצרכים אינדיווידואליים של כל אחת.

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

יכול לעניין אותך גם

התכניות שלנו

לשיחת ייעוץ, לפרטים והרשמה השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מתנה: חוברת מתכוני מרקים!

מרק חם בשעות אחה"צ עושה פלאים. הכנתי במיוחד לחורף חוברת מרקים, כאלה שפשוט להכין וטעים לאכול
והיא לגמרי בחינם!