מצרכים
לעגבניות:
- 2 כוסות עגבניות שרי קטנות (אם
- הן גדולות אפשר לחצות לחצי)
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח ים
לסלט:
- 250 גרם פסטה
- כף שמן זית
- כף חומץ בלסמי איכותי
- 300 גרם גבינה בולגרית 5%
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
- פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את העגבניות בשכבה אחת. מפזרים מלח ים ושמן זית מניחים את הגבינה ואופים למשך 40-30 דקות.
מכינים את הפסטה ע"פ הוראות יצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
מערבבים עם הפסטה את הגבינה והעגבניות ומוסיפים את עלי הבזיליקום, חומץ בלסמי, פלפל שחור ומגישים.
מתאים לארוחת בוקר/ערב פחמימה חלבון.
בתאבון!