ט"ו בשבת הגיע, חג הפירות היבשים. כמו בכל ט"ו בשבט, אנו מארחים או מתארחים, עוברים בעבודה או בגני הילדים ורואים שפע של פירות יבשים.

פירות יבשים דלים מאוד בנתרן ועשירים מאוד באשלגן ובכך מסייעים במניעת יתר לחץ דם. הם גם עשירים בסיבים תזונתיים, אשר מסייעים להקניית תחושת שובע ולמנוע מחלות שונות וחיוניים ליציאות סדירות. בחלקם נוגדי חימצון, ואף ברזל, כמו משמש. אבל חשוב להקפיד על המינון, מכוון ויש בהם ערך גליקמי גבוה. במיוחד לט"ו בשבט תוכלו להנות מפרוסת עוגה מלאה בכל טוב.

 

עוגת פירות יבשים ב – 10 דקות הכנה!

המצרכים:

  • 2 תפוזים גדולים
  • 1/2 כוס דובדבנים או אוכמניות מיובשות קצוצים
  • 1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים
  • 1/2 כוס אננס מיובש קצוץ
  • ¾ כוסות דומדמניות/ חמוציות מיובשות
  • 1/2 כוס קוואקר
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כפית קינמון
  • כוכב אניס
  • כפית אבקת אפייה וחצי כפית מלח
  • רבע כוס דבש
  • ¼ כוס שמן זית כתית עדין, או שמן אגוז
  • 3 כפות מולסה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלבוני ביצה גדולים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש את התנור ל 250 מעלות צלזיוס.
  2. מגרדים את קליפות התפוזים ומניחים בצד.
  3. סוחטים את שני התפוזים למיץ ומרתיחים במחבת קטנה על חום בינוני גבוה יחד עם כוכב אניס.
  4. מערבבים את קליפות תפוזים, והפרות היבשים- קצוצים לקוביות בקערה גדולה; יוצקים את המיץ החם על הפרות ומניחים לצינון עד שרוב הנוזל נספג, כ -10 דקות. . מסננים עודף מיץ (משאירים טיפה) מניחים בצד.
  5. בכערה בינונית בוחשים חצי כוס קוואקר וכוס קמח מלא. מערבבים עד שמצופה היטב. מוסיפים: קינמון, אבקת אפייה.
  6. בקערה גדולה נפרדת מניחים דבש ושמן בקערה גדולה. מקציפים עם מערבל חשמלי במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה, בערך 2 דקות. מוסיפים להקצפה מולסה ווניל, ואז מוסיפים חלבונים אחד בכל פעם, מגרדים את צדי הקערה לפי הצורך. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים בקיפול.
  7. יוצקים את הבלילה מעל הפרות היבשים שנחו ומערבבים היטב. הבלילה מספיקה לשתי תבניות אינגלישקייק.
  8. אופים את העוגות ב180 מעלות עד שהן משחימות קלות ומוצקות למגע, משתנה מכל תנור ותנור, כחצי שעה – שעה ורבע.

מקשטים את צמרות עם דובדבנים/חמוציות ופקאן..

נשמר עד חודשים עטוף בניילון נצמד במקרר. גם הילדים אוהבים!

 

חג שמח !!!

 

מתכונים לט"ו בשבת

 

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות