היא מהווה מקור נפלא למינרלים וויטמינים רבים
היא עשירה בברזל
היא מכילה כמויות גבוהות של סידן
מסייעת בהורדת כולסטרול רע
תורמת לשמירה על בריאות הלב
מסייעת באיזון רמות סוכר בדם
טובה לשיפור תהליכי עיכול
מונעת עצירות
משפרת מצבי אנמיה
מגבירה אנרגיה
טובה לתהליכי הרזיה
ותורמת לשריפת שומן
כף גדושה, מנת שומן
ובעקבות זה, יש להקפיד על מינונים מאוזנים.

טחינה תרד:
מאדים חצי קילו עלי תרד עד שהם נהיים רכים או משתמשים ב 6-7 מטבעות תרד
סוחטים מהם את כל המים ומכניסים למעבד מזון עם
3 כפות טחינה גולמית,
מיץ מ ½ לימון
¼ כפית מלח.
מעבדים עד שמקבלים את המרקם הרצוי.

טחינה סלק:
2 סלקים בינוניים
3 כפות טחינה גולמית,
מיץ מ ½ לימון
¼ כפית מלח.
צולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות 2 סלקים
מקלפים אותם, וטוחנים עם בטחינה הלימון והמלח

טחינה פלפלים:
1 פלפל אדום פרוס קלוי בתנור עם מעט ספריי שמן
3 כפות טחינה גולמית,
מיץ מ ½ לימון
¼ כפית מלח.
צולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות את הפלפל
וטוחנים עם הטחינה הלימון והמלח
ניתן להוסיף מעט שום כתוש.

טחינה סילאן (חלבה)
3 כפות טחינה גולמית
1 כף סילאן
3 כפות מים.
מערבבים בבלנדר או טוחן ומגישים.

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות