6 ארטישוקים בינוניים או גדולים
לימון 1 חצוי
1/2 כוס פרורי לחם חיטה מלאה
¾ כוס גבינת פרמזן מגורדת
¼ כוס גבינה צהובה מגוררת 9%
2 כפות שום כתוש
פלפל שחור טרי מגורר
3 כפות טחינה מהולה במים
1 כוס יין לבן
1 כוס מים
כדי להכין את הארטישוקים יש להפריד כל אחד מהגזע,  כך שהוא יישב שטוח על לבו.
חיתכו את הקצוות החדים מכל עלה כותרת. מניחים בתבנית אפייה מספיק גדולה כדי להכיל את כל 6 הארטישוקים.

מערבבים את פירורי הלחם, הגבינות, השום, הפלפל והטחינה
שפכו על כל אחד מהארטישוקים את  התערובת וודאו כי יש תערובת בין כל עלה כותרת בארטישוק
יוצקים את היין ומים בחלק התחתון של תבנית האפייה ומוסיף את החצאים הלימון. מכסה היטב בנייר אלומיניום. ואופים  ל40-50 דקות על 200 מעלות.
הסירו את נייר הכסף והמשיכו לאפות במשך 5-10 דקות נוספות או עד לקבלת גוון פירורים.

 

לעוד מגוון מתכוני ירקות >>>

דרגו את המתכון
שם המתכון
ארטישוק עם טחינה ופרמזן
שם המחבר
פורסם בתאריך

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות