מצרכים
- 2 בננות רכות קטנות
- או 4 כפות אוכמניות יבשות
- 2 ביצים
- כף גדושה קינמון
- כפית אבקת אפיה
- כפית סודה לשתייה
- 1 יוגורט קטן טבעי (%1.7-%1.5)
- 1 כוס מאג שיבולת שועל
- להכנה מהירה
- כף גדושה ויפה של סילאן
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים בקערה או בבלנדר.
מניחים בתבנית מאפינס או קאפקייקס יחסית קטנים,
מניחים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20-22 דקות
מוציאים מהתנור – יוצא מעט רך כשחם אבל שמתקרר – מושששש! ניתן לשמור במקרר עד 6 ימים או בהקפאה ליותר.
*במקום בננות/אוכמניות יבשות:
ניתן להכין עם תפוחים או אגסים.
לחתוך את התפוחים או את האגסים לקוביות,
להניח בתנור לתבל במעט קינמון ל-25-20 דקות.
כשמוכן לערבב עם שאר החומרים.
הגרסה הטבעונית:
במקום 2 ביצים – 200 גרם רסק תפוחי עץ ללא סוכר
ובמקום היוגורט יש להחליף עם יוגורט סויה טבעי.
מתאים למיני בוקר
או מתאים לארוחת ביניים + מנת שומן
בתאבון!