מי שמכירה אותי יודעת שאחד מהאלמנטים בנוסחה שלי הוא להתמקד בארוחת חלבונים וירקות באירועים וארוחות שבת/חג.
כך נשאיר את הפחמימות לארוחות האחרות, נאזן את רמות הסוכר ונרגיש ערניים יותר לאורך זמן.
אכילה בדרך זאת גורמת לכך שלא נאכל מכל הבא ליד ונרגיש בשליטה מלאה, עדיין שבעים ואף יותר!

אז מה נוסיף לאירוח שבת לצד הבשר, הדגים או הסטייקים?
הנה מתכונים דיאטטים לחמשת התוספות המוצלחות ביותר שלי לצד ארוחה בשרית
כולן, בלי יוצא מן הכלל עומדות לקצור ים של מחמאות בקרב האורחים..

סלט עשבים, לימון וקשיו

סלט עשבים לימון וקשיו

מרכיבים (4 מנות)

2 זרי פטרוזיליה טריים וגדולים
2 זרי כוסברה טריים וגדולים
זר נענעלרוטב
שן שום כתושה או כפית שום כתוש
מיץ מ 2 לימונים סחוטים טריים
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
100  גרם אגוז קשיו או אגוזי מלךשוטפים היטב את עשבי התיבול מייבשים וקוצצים בבלנדר או בסלייסר

טוחנים את הפיצוחים מוסיפים, מתבלים, ומגישים

סלט נבטים אסייתי 

12360191_1087905184575194_6975807076550789551_n

חומרים לסלט ( ל 4 מנות)
חבילת נבטים סיניים פריכים וטריים
1 צנון גדול (לא מקולף)  חתוך לגפרורים דקים
1 קולרבי חתוך לגפרורים דקים
15 גרם ג'ינג'ר ורוד, כבוש, מסונן מנוזלים, קצוץ גס
50 גרם אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים גס
5 גרם (1 כף) כוסברה טרייה קצוצה דק
5 גרם ( 1 כף) פטרוזילה
5 גרם (1 כף) שומשום שחור
5 גרם (1 כף) אפונת ווסאבי קצוצה גס (אפונים ירוקים מצופים ומיובשים עם אבקת ווסאבי)
1/2 כפית שומשום שחור ( לא חובה)

חומרים לרוטב
כף גדושה הלמנס לייט
40 גרם מים של הג'ינג'ר הכבוש
10 גרם (1 כף שטוחה) ג'ינג'ר כבוש קצוץ
1 כפית מחוקה כוסברה קצוצה דק
1 שן שום קטנה, או חצי כפית שום כתוש
¼ כפית מחוקה מלח
1/8 כפית פלפל לבן טחון
אופן הכנת הסלט
חותכים את הצנון הרחוץ (כולל קליפה) ל"גפרורים" דקיקים
חותכים את הקולרבי הרחוץ (ללא קליפה) לגפרורים דקים כמו את הצנון. מוסיפים את הנבטים ועלי הכוסברה.
מוסיפים את הג'ינג'ר
שוברים את אפונת הווסאבי ואגוזי קשיו
מערבבים היטב את כל המרכיבים, גם של הסלט וגם של הרוטב ובזהירות, כדי שהנבטים לא יישברו.
כך הפריכות שלהם נשמרת והסלט לא משחיר.
מוסיפים את השומשום השחור ומגישים

שעועית ירוקה מוקפצת בשום וסויה

שעועית ירוקה מוקפצת בשום וסויה

חבילת שעועית קפואה עדינה
שום כתוש ( פרג או דורות)
סויה קיקומן או YAMASA
כפית שמן קוקוס/קנולה

מחממים ווק עם מעט שמן,
מוסיפים את שקית השעועית – מעט מקפיצים ומוסיפים 2 כף שום כתוש
ו- 2 כפות סויה –  ומקפיצים כ- 10 דקות עד שהשעועית חרוכה ..

סלט סלק

סלט סלק
6-8 סלקים מבושלים במים
1 כף סוכר
כף נענע קצוצה
מעט חומץ ( כף )
כף שמן קנולה

לבשל את הסלקים כשעה עד שעתיים עם קליפתם עד שהם רכים
לקלף מיד לאחר סיום הבישול את הקליפה
לחתוך לקוביות של 2/2 בעזרת סכין חדה
לזרוק למחבת או סיר לדקה
להוסיף סוכר, שמן וחומץ
להוריד מהאש ולהגיש.
נשמר כ 3 ימים במקרר..

כרובית בתנור עם טחינה

כרובית בתנור עם טחינה

כרובית שלמה נקייה
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
כפית שום כתוש
1 לימון
כף שמן זית
עגבניות שרי חתוכות
פטרוזיליה

קורט מלח

לשטוף את הכרובית טוב ולהניח בסיר מים רותחים על האש ל 10 דקות
להניח נייר כסף ולעטוף בו את הכרובית
להניח בתנור חם ל 25-30 דקות
להוציא מהתנור, לתבל במעט מלח, לחתוך לחצי ולהניח על צלחת גדול.
להכין טחינה מטחינה גולמית, לימון, שום ומים ולשפוך לצד הכרובית
לחתוך את העגבניות והפטרוזיליה ולהגיש.

וזה רק חלק ממגוון הסלטים שלנו..

הכנת? ספרי לי איך יצא!

שבת שלום

שלך
מיה

26.2 – מחזור נוסף של תכנית ירידה במשקל ב- 45 – בליווי שלי – נפתח!
לחצי כאן לכל הפרטים על מגוון תוכניות ירידה במשקל
עכשיו בהנחה מיוחדת לכבוד יום האישה 2017!

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות