כולם כבר מכירים את העובדה ש"דייסת שיבולת שועל – זה בריא"
אבל מדוע בעצם?
הנה 5 סיבות מדוע שיבולת שועל היא בריאה, ואני ממליצה עליה במתכונים שלי.

1. דגן שנותן בוסט אנרגיה 
שיבולת שועל היא פחמימה עשירה במקורות חלבון המספקים לגוף אנרגיה וקלוריות.
היא בעלת ערך גליקמי נמוך, ומעניקה לגוף אנרגיה רבה יותר.

2. תורם לשריפת שומן גוף
הערך הגליקמי הנמוך גם תורם לשריפת שומנים במהלך הפעילות הגופנית.
ההרכב התזונתי מסייע לתהליך עיכול איטי והפחמימה מעניקה לשריר את
האנרגיה לה הוא זקוק כדי ליצור אימון אפקטיבי. כמו כן, המדד הגליקמי
הנמוך מסייע במניעת סכרת ובאיזון רמות הסוכר בדם.

3. למראה עור בריא
שיבולת השועל מאזנת את רמת החומציות בעור
ובכך תורמת לריפוי בעיות עור ומניעתן.
כמו כן היא מכילה כמות גבוהה של תיאמין, אבץ,
נחושת, סלניום וניאצין התומכים בבריאות העור ומגנים עליו.
בשיבולת שועל יש ריכוז גבוה של עמילן ובטא קרוטן האחראים
על שימור הלחות בעור ובשיער. יתרה מכך, חומרי החיטוי השונים
המכילים פעיליות אנטי-אוקסידנטים ואנטי-דלקתי.

4. עם שיבולת שועל לא תהיו רעבים

שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע לאורך זמן
וכמובן מספקת לגוף את הסיבים להם הוא זקוק. בנוסף, תרכובת הבטא-גלוקן
שבשיבולת השועל, מגבירה את ייצור ההורמון כוליציסטוקינין, הנלחם בתחושת הרעב.

5. תורם לאיזון לחץ דם ובריאות הלב
שיבולת שועל עשירה בסיבים מסיסים, הוכחו כתורמים לבריאות הלב.
שיבולת השועל מכילה גם סידן ואשלגן, הידועים במניעת לחץ דם גבוה.

 

רעיונות למתכונים?

למתכון מאפינס שיבולת השועל בטעם בננה : לחצ/י כאן

למתכון מאפינס שיבולת שועל בטעם תפוחי עץ וקינמון לחצ/י כאן

למתכון דייסת שיבולת שועל חמימה וטעימה לחצ/י כאן

למתכון קציצות טונה עם שיבולת שועל לחצ/י כאן

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות