מזג האוויר החורפי, מביא עמו מאכלים ותבליני חורף מחממים… הקינמון הוא אחד מהם.
קינמון הוא תבלין מחמם מושלם למאכלים מתוקים וגם למנות בשריות ותבשילי קדרה מגוונים. תבלין שניתן למצוא כמעט בכל בית….והוא בהחלט חובה.

יתרונות בריאותיים עם קינמון

קינמון מסייע להפחתת מחלות כולסטרול וכלי דם. זאת בעיקר בשל רמת נוגדי החימצון הגבוהה שיש בו.
נוגדי החימצון משפיעים בנוסף על שיפור התפקוד מוחי, הפרעות עיכול ועוד מגוון מצבים הנקשרים עם תזונה לקויה, כולסטרול או בעיות במערכת העיכול.
בנוסף לנוגדי חמצון, לקינמון יש מאפיינים אנטי דלקתיים שעוזרים לחיזוק המערכת החיסונית ולהגנה מהצטננויות ואף מפטריית הקנדידה.
מעבר לעובדה שהקינמון הוא תבלין בעל טעם מתקתק ומעט מעקצץ שיכול להוות תחליף חלקי לסוכר במתכונים שונים, בשל חומרים כמו אפיקטכין וקטכין שקיימים בו הוא גם מסייע לספיגת האינסולין ובכך תורם לאיזון רמות הסוכר בדם.
הוא גם תורם להפחתת השומן הבטני, בשל תרומתו לאיזון הסוכר, וגם משפיע כחומר אנטי דלקתי.
כמובן, שאין הוא חומר קסם, ואם תוסיפו קינמון לתזונה, הוא בהחלט יתרום לבריאותכם, אך לא יעלים את השומן הבטני לבדו. [לטיפים נוספים להיפטרות מהשומן הבטני.]

קינמון עשיר ברכיבים תזונתיים ובמינרלים. הוא מספק כמות ראויה של מגנזיום, סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, אשלגן, זרחן וכמויות קטנות של מספר ויטמינים מקבוצת B, C ו-K.
בנוסף תורם לאיזון הורמונלי, ומומלץ ביותר לנשים.
מומלץ לשלבו בתזונה גם בשל יכולתו לגרום לתחושת שובע לאורך זמן, אכילתו גם מעלה את קצב חילוף החומרים.

סקירה מחקרית של חוקרים מאוניברסיטת מרילנד, אשר הקיפה את כל המחקרים שנעשו עד היום על קינמון, מצאה שהוא מפחית הידרדרות של מחלת אלצהיימר, וכן מפחית התפתחות תהליך סרטני.
בנוסף, הוא תורם לשיפור מצב של שחלות פוליציסטיות.

צריכים רעיונות איך לשלב קינמון?

2 מתכונים עם קינמון

מתכון לדייסת שיבולת שועל מחממת לחורף:

3 כפות שיבולת שועל
1/4 כוס (פלסטיק) חלב שקדים ורבע כוס מים.
בוחשים היטב ומחממים במיקרו – בהשגחה לדקה וחצי – עד שלוש דקות לפי הצורך.
מוסיפים בננה, או פרי אחר שאוהבים,
4-5 אגוזים
רבע כפית קינמון
רבע כפית סילאן לקישוט…
ונהנים!

קציצות בקר/ הודו אפויות:

1/2 ק"ג בשר בקר או הודו טחון
2 כפות טחינה גולמית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 שיני שום טרי קצוץ דק או כף שום כטוש
כף קינמון
כף בהרט
מלח, פלפל

בוחשים את כל המרכיבים, מכסים ונותנים לתערובת לנוח כרבע שעה לספוג טעמים.
קורצים קציצות עגולות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים ב 120-200 מעלות למשך כ20 דקות או עד שמוכן.
מתכון קציצות

מתכון למאפינס תפוחי עץ וקינמון

 

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות