מי שמכירה אותי יודעת שאחד מהאלמנטים בנוסחה שלי הוא להתמקד בארוחת חלבונים וירקות באירועים וארוחות שבת/חג.
כך נשאיר את הפחמימות לארוחות האחרות ולקינוח – נאזן את רמות הסוכר ונרגיש ערניים יותר לאורך זמן.
אכילה בדרך זאת גורמת לכך שלא נאכל מכל הבא ליד ונרגיש בשליטה מלאה,
עדיין שבעים ואף יותר!

אז איך נשמור על המשקל גם בחג השבועות?

 חג השבועות נראה לנו תמים ואנו לא מייחסים אליו חשיבות גדולה מפני שנראה לנו בריא ודיאטטי עם מבחר גדול של ירקות וגבינות
אך בפועל, שבועות הוא בעצם חג הפסטות , הסוכרים, הגבינות השמנות והשומן .. ו
אכן כן, והסכנה אורבת ממש מעבר לפינה.
הנה כמה טיפים מנצחים שיסייעו לכם גם ליהנות מהחג וגם לשמור על בריאותכם:

  1. ארגון במהלך היום –חשוב לא לדלג על הארוחות במהלך היום רק מפני "שיש ארוחת ערב גדולה באותו היום".
    מומלץ לאכול במהלך היום ארוחות מסודרות. חשוב לא לעשות הפרשים גדולים בין הארוחות. בערב, להמעיט בפחמימות ויותר לשים דגש על החלבונים עצמם – פשטידות, גבינות, ירקות, סלטים, ביצים, דגים, טונה.
    בבוקר מומלץ לאכול דגני בוקר עשירים בסיבים או קרקרים עם חלבון.
    בצהרי היום לאכול סלט עם חלבונים. עוף או דגים וזה על מנת שהגוף יהיה שבע לאורך זמן לא יחפש מתוקים בשעות אחר הצהרים.
    לא להגזים עם מוצרי החלב – מוצרי חלב רבים עלולים להכיל הרבה סוכר ושומן. רבים מאוד אוהבים את החלב ומוצריו, עד כדי הגזמה משמעותית בצריכתם, וכך אוכלים כמויות גדולות אשר מפריעות לעיכול נכון של המזון ולצריכת סוכר גבוה והשמנה.
    מוצרי חלב אומנם יכולים להיות טעימים מאוד, אך הם מעלים את החומציות בגוף, דבר המוביל אל בריחת סידן מהעצמות. בריחת הסידן תגרום לקיבה לעכל את המזון לאט יותר, ובכך לעלייה במשקל.
    ההמלצה היא להשאיר את מוצרי החלב לערב החג בלבד / ארוחת החג ולהמעיט בצריכתם במהלך הארוחות של אותו יום.

כך גם בחג שבועות עצמו:
אם יש ארוחת צהרים חלבית מושקעת, בבוקר אכלי ארוחת בוקר ולארוחת הצהרים אכלי מעט מכל דבר עם דגש על מעט שומנים ופחמימה קטנה.
התנהלות כזאת תעזור לגוף להשאר ערני ונינוח ולא תגרום לעייפות, עלייה מיידית ונפיחות.

  1. גבינות – אם אוכלים גבינות בחג, עדיף לאכול גבינות שאינן חמוצות. ניתן לאכול גבינות שרמת החומציות שלהן קטנה יותר,
    אלו בריאות יותר ופחות יגרמו לתחושות נפיחות בגוף כגון גבינות עיזים, בולגרית וחמד. פחות גבינות לבנות רזות.
  2. פסטות בחג –לאחר שאוכלים במהלך היום כמו שצריך, נגיע לארוחה שבעים ונצטרך פחות להעמיס על הצלחת ולטרוף ומהר.
    ההמלצה היא להתמקד בחלבונים ולקחת כף שתיים של מנת הפסטה או הרביולי, חתיכה מהמאפה או מהלזניה.
    ככה, נשמור על רמות סוכר נכונות ולא נעמיס פחמימות.
    הרי גם יין מתלווה לארוחה – וגם הוא פחמימה.
    עודף פחמימות ומזון בבת אחת עלול לגרום לעליה מיידית במשקל, לנפיחות ועייפות מיד בסיום הארוחה.
  3. קינוח – לאחר שנאכל בריא לאורך כל היום ולא נגזים בפחמימות וחלבונים, אפשר לטעום מהקינוח ולהנות ממנו.
    הכוונה בטעימה – לא חצי מצלחת מקינוחים. פרוסה קטנה של עוגה, מוס או סלט פירות.
  4. שומנים מכלל הארוחה: חשוב לשים לב שארוחות החג הללו עמוסות ברטבים שמנים, תיבולים, אחוזי שומן וסוכרים.
    אם אוכלים יותר מידי – הגוף אוגר שומן במהירות. חשוב לאכול דל שומן במהלך היום וגם בארוחה לשים לב לבחור מבין האפשרויות את המנות הפחות שומניות.

מצרפת 2 מתכונים מעולים להוסיף לשולחן החג:

מתכון לסלט עשבים, לימון וקשיו

מתכון לסלט עשבים וקשיו

מרכיבים (4 מנות)

2 זרי פטרוזיליה טריים וגדולים
2 זרי כוסברה טריים וגדולים
זר נענע

לרוטב
שן שום כתושה או כפית שום כתוש
מיץ מ 2 לימונים סחוטים טריים
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
100  גרם אגוז קשיו או אגוזי מלך
שוטפים היטב את עשבי התיבול מייבשים וקוצצים בבלנדר או בסלייסר

טוחנים את הפיצוחים מוסיפים, מתבלים, ומגישים

מתכון לפטריות ממולאות

מתכון לפטריות ממולאות

 

 

 

 

 

ל 3 מנות הגשה

250 ג גבינת עיזים 9%-5%
250 גרם ריקוטה או סימפוניה או קוטג'
2 כפות פרמז'ן
200 גרם בולגרית או עיזים קשה 9% או חמד 5%
פטריות פורטובלו או שמפיניון

בצל ירוק או עירית

לערבב את הגבינות , להוציא את רגל הפטרייה ולמלא את הפטריות
לשים בתנור מעל נייר כסף ל -15- 12 דקות בחום גבוה. להוציא מהתנור ללא הנוזלים .

 *** אפשר להכין את אותן פטריות עם טונה. ללא גבינות. 

חג שמח 
מיה

 

לעוד מגוון מתכונים שנמצאים באתר לחצי כאן >>> מתכונים דיאטטים

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות