כמה פעמים שאלת את עצמך: מה יעזור לי לרזות? וחיפשת פתרונות קסם. אז בדיאטה אין הוקוס פוקוס – יש דרך לעבור עד שתכבשי את היעד המבוקש או תעלי על המשקל ותחייכי בגדול.
תהליך ירידה הדרגתי, מובנה ומתון במשקל מבוסס על תדרוך מקצועי, תפריט דיאטה מאוזן ורצון עז, משמעת עצמית, מסגרת, תמיכה. אבל יש גם רכיבים שתורמים להפחתת המשקל ולשמירה על הבריאות תוך כדי, למשל, הסיבים התזונתיים.

בטח כבר שמעת על סיבים תזונתיים בהקשר של דיאטה, סוכר, כולסטרול, מחלות לב ובקונוטציה חיובית. אז כן, אני מרבה לשלב אותם בתפריטים הדיאטטיים שלי ולעשות מהם מטעמים. כמובן שיש הבדל בין סיבים מהטבע לסיבים מלאכותיים וכדאי לדעת גם מה המינונים המומלצים עבורך.

אז מה הם סיבים תזונתיים?

סיבים הם חלקים של מזונות צמחיים שהגוף שלך לא מסוגל לפרק. הסיבים עוברים בשלמות יחסית דרך המעי ומשם מחוץ לגוף. עם סיבים לא תרגישי כבדות, אלא ההפך הוא הנכון: הסיבים הם הזרז האולטימטיבי למערכת העיכול שלנו ולראייה, תחשבי על המאכלים בפסח שחסרים סיבים וגורמים לעצירות.

יש שני סוגים של סיבים תזונתיים:

  1. סיבים תזונתיים ממיסים אשר מתמוססים במים ויכולים להוריד את רמות הכולסטרול בדם ואת רמות הגלוקוז, אידיאליים לעיכוב ספיגת סוכר. סיבים אלה תמצאי בשיבולת שועל, אפונה, עדשים, פירות הדר, גזר, אוכמניות, תפוחים ושעורה.
  2. סוג נוסף של סיבים הם סיבים בלתי מסיסים המסייעים מאוד למערכת העיכול ואידאליים במצבים של עצירות ודיאטה. סיבים אלה מככבים במזונות כמו סובין חיטה, קמח חיטה מלאה, אגוזים, שעועית ירוקה, כרובית, ירקות בקליפתם, אורז חום, תפוחי אדמה.ישנם מוצרי מזון כמו שיבולת שועל ושעועית, אגוזים וגזרים שמכילים הן סיבים מסיסים והן סיבים לא מסיסים. את לא חייבים לבחור אם לאכול סיבים מסיסים או סיבים בלתי מסיסים, שני סוגי הסיבים חשובים לנו בתהליך של ירידה במשקל. מה שחשוב הוא שתשתמשי בסיבים תזונתיים ממקור טבעי, כלומר, ממוצרי המזון ברשימה למעלה. שימי לב שלעתים רבות שמוסיפים סיבים תזונתיים למוצרי מזון מעובדים ותעשייתיים, אלה לא הסיבים התזונתיים שתרצי להכניס לגופך ולכן, אל תתפתי לססמאות סרק.

סיבות טובות לצרוך סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים משחקים תפקיד חשוב בשמירה על הבריאות, הורדת כולסטרול, הפחתת הסיכון לחלות במלות לב, עיכוב ספיגת הסוכר בדם ודיאטה עתירת סיבים מומלצת במיוחד משתי סיבות עיקריות: מזונות עשירים בסיבים לרוב דורשים לעיסה אטית ויסודית יותר ולכן, תורמים לתחושת שובע הרבה יותר ממזונות נטולי סיבים. בנוסף, מזונות עם סיבים הם בעלי אנגליה צפופה, כלומר בעלי פחות קלוריות לאותו נפח מזון.

כמה סיבים תזונתיים את צריכה?

לפי המלצות הכמות המומלצת לנשים בגילאי 19-50 היא 25 גרם ליום בעוד בגילאי 50 ואילך מומלץ לצרוך 21 גרם.

באתר שלי תוכלי למצוא תפריטים דיאטטיים רבים המבוססים על מזונות עשירים בסיבים ממקור טבעי במגוון ווריאציות של בישול ששומרות על איכות הסיבים ומקלות על תהליך העיכול וכמובן, מפרגנות לחוש הטעם כי אצלי, הטעם הוא חלק חשוב בהנאה.

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות