שמירה על המשקל בחנוכה!!

או – איך נאכל סופגנייה ולא נעלה במשקל? איזה לביבה יותר בריאה להכנה?

חנוכה הוא חנוכה, 8 ימים של אירועים וחגיגות בהם אנו נמצאים סביב פיתויים רבים. בימים אלו אנו נקרעים בין הרצון למצות וליהנות מהחג, מהאווירה  מהסופגניות, מהלביבות ועוד לבין הרצון לשמור על הגזרה והמשקל. אפשרי? בהחלט כן!

מי שמכיר אותי יודע, שאחד מהאלמנטים בנוסחה שלי הוא להתמקד בארוחת חלבונים וירקות, באירועים וארוחות שבת וחג. כך נשאיר את הפחמימות לארוחות אחרות ולקינוח – נאזן את רמות הסוכר ונרגיש ערניים יותר לאורך זמן. אכילה בדרך זאת גורמת לכך שלא נאכל מכל הבא ליד ונרגיש בשליטה מלאה, עדין שבעים אף יותר !

אז מה עושים עם כל הסופגניות והלביבות של חג החנוכה?

הנה כמה טיפים מנצחים שיסייעו לכם גם ליהנות מהחג וגם לשמור על בריאותכם:

אכלו מסודר! אל תגיעו לארוחת חג או מפגש משפחתי רעבים. אל "תשמרו קלוריות לערב"… היו מאורגנים ואכלו מסודר במהלך היום. חשוב מאוד שלא לדלג על ארוחות.

אם חשקה נפשכם בסופגנייה בערב לקינוח, מומלץ לאכול במהלך היום פחות פחמימות, להתמקד בחלבונים וירקות ולשמור על הפרש קטן בין הארוחות. (בערך כל שלוש שעות).

בצהרי היום לאכול סלט עם חלבונים. עוף או דגים וזה על מנת שהגוף יהיה שבע לאורך זמן לא יחפש מתוקים בשעות אחר הצהרים.

לאחר שאוכלים במהלך היום כמו שצריך, נגיע לארוחה שבעים ונצטרך פחות להעמיס על הצלחת ולטרוף מהר…

ההמלצה היא כמובן להתמקד בארוחה בחלבונים ולשמור לקינוח את הפחמימות כך נשמור על רמות הסוכר הנכונות ולא נעמיס פחמימות. שימו לב שאלכוהול גם הוא פחמימה. עודף פחמימות ומזון בבת אחת עלול לגרום לעלייה מידית במשקל, לנפיחות ועייפות, מיד עם סיום הארוחה..

לאחר שנאכל בריא לאורך כל היום ולא הגזמנו בפחמימות וחלבונים, אפשר לטעום מהקינוח וליהנות ממנו. הכוונה בטעימה היא לא חצי מצלחת הקינוחים, אלא פרוסה קטנה של עוגה, 3 לביבות או סופגנייה (מומלץ אפויה)

הנה שני מתכונים בריאים כתחליף ללביבות המסורתיות המטוגנות:

 

לביבות בטטה אפויות

מצרכים:

2 בטטות

קישוא

בצל גדול קצוץ מטוגן

20 גר' חמאה

ביצה

כוס פירורי לחם 3/4

פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. להרתיח מים, להוסיף את הבטטות והקישוא לבשל עד שהם רכים. למעוך את הירקות והחמאה לערבב עם שאר המצרכים ולתבל.
  2. ליצור לביבות עם ידיים רטובות מעט ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מעט משומן.
  3. לאפות בתנור על 180 מעלות, 30 דקות, להפוך את הלביבות ולאפות עד שמזהיב מעט (כ 11 דקות בערך).

 

 

לביבות סלק אפויות עם פטה ונענע

רכיבים:

2 סלקים מקולפים ומגורדים

75 גרם גבינת פטה

2 ביצים

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 בצל סגול קטן קצוץ

חופן נענע, קצוצה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור.

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל180 מעלות
  2. גורדים את הסלק, מגרדים גס ונותנים לנוח במסננת ל15 דקות. להגיר נוזלים.
  3. מגרדים את הפטה לתוך כערה בינונית, מוסיפים את הביצים, הסלק ויתר המרכיבים, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בעזרת כף צרו לביבות בגודל הרצוי והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן מעט. שטחו לגובה 1.5 ס"מ.
  5. אופים כ 12-15 דקות.