כולנו יודעות שלחץ דם גבוה מסכן בריאות ועשוי לגרום לנזקים רבים כמו מחלות לב, אי ספיקת כליות ואפילו מחלות עיניים. הבעיה היא שאין סיבה ברורה ליתר לחץ דם ויתרה מזאת, לרוב לא נדע בכלל אם אנחנו סובלות מלחץ דם גבוה ומהסכנות שהוא טומן בחובו. זו גם הסיבה שמכנים אותו "הרוצח השקט", קשה להרגיש בנוכחותו עד שנוצר נזק חמור באמת.
על פי נתונים, 1 מתוך 5 אנשים סובלים מלחץ דם גבוה! מי שסובלת מלחץ דם גבוה במיוחד עשויה לסבול מסימפטומים כמו כאבי ראש, קוצר נשימה, תעוקה בחזה.
חשוב שלא תחכי לכאבים שיאותתו על זה שמשהו לא בסדר. בצעי כבר עכשיו בדיקת לחץ דם על מנת לבדוק אם לחץ הדם שלך תקין או דורש טיפול.
בכל מקרה, גם אם עכשיו הכל כשורה, הרי שחשוב לדעת שלחץ דם עולה עם הגיל ולאורח החיים הלחוץ של העידן המודרני וכמובן לתזונה, יש השפעה משמעותית על לחץ הדם. עישון, צריכה מוגברת של אלכוהול ותזונה עתירה במלח מעלים את הסיכויים ללחץ דם גבוה.
אז במקום לתת ללחץ הדם לחולל נזק או לפתח תלות בתרופות, בואי לשנות עכשיו את התזונה שלך.

לפנייך כמה מזונות שיעזרו לך בהתמודדות עם לחץ דם גבוה:

מלח, אאוט: המלח הוא האויב המושבע של יתר לחץ דם. חשוב לצמצם את צריכת הנתרן עד ל-1 כפית מלח, לא יותר ביום – תלוי כמובן במצב לחץ הדם שלך. בכל מקרה, נסי להימנע ממזונות עתירי נתרן כמו מזון משומר, מעובד ותעשייתי.
אשלגן ומגנזיום – אין: אחרי שהוצאת את המלח, הגיע הזמן להעשיר את התזונה ברכיבים שמסייעים בשליטה על לחץ הדם. מאכלים עשירים באשלגן, מגנזיום וסיבים תזונתיים. בין הכוכבים הבולטים בתפריט לבעלי לחץ דם גבוה, ניתן למצוא אגוזים, זרעים, קטניות, תפוחים, בננות, ברוקולי, גזר, שעועית ירוקה, בטטות. הכל כמובן במידה.
יוגורט דל שומן: יוגורט דל שימן מהווה גם מקור לסידן וגם על פי איגוד הלב האמריקני, נשים שאכלו חמישה או יותר מנות יוגורט בשבוע חוו ירידה של 20% בסיכון לפתח לחץ דם גבוה. לא טעים לך יוגורט לבדו? הוסיפי שיבולת שועל, פירות ו/או שקדים.
שום – כוכב עליון: תהילת השום והשפעתו על לחץ הדם ידועה לרבים. שום יכול להוריד את רמת הכולסטרול בגוף היות והוא מכיל חומרים פעילים חיוניים כמו סלניום, יוד, ויטמין A, וויטמין C – הוא גם מסייע בהורדת לחץ דם גבוה וגם מחזק מאוד את מערכת החיסון.
שמן זית להעשרת האוכל: שמן זית הוא שומן בריא המכיל פוליפנולים, תרכובת שמסייעת בהפחתת לחץ דם גבוה ונוגדי חמצון עוצמתיים. שמן זית מעשיר סלטים ומגוון מאכלים ומהווה אלטרנטיבה מצוינת לשמן קנולה וחמאה.
נפלאות הדגים: מקרל וסלמון מהווים מקור לחלבון רזה וגם עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 שהיא בעלת השפעה על הורדת לחץ הדם והפחתת רמת הטריגליצרידים. ניתן לטגן במחבת עם שמן זית או לאפור בתנור.
אל תחכי שלחץ הדם יעלה, התחילי כבר עכשיו לאמץ תזונה מונעת, בריאה וטעימה.