בטח שמעת את הטיפ הידוע
שכדי לרדת במשקל,
כדאי ללעוס את האוכל 15-20 פעם לפני הבליעה.

פעולה זו מאפשרת למוח ולגוף
להרגיש שובע ולהסתפק בפחות מסה.
ומסיבה זו (ועוד כמה), אני בוחרת את הדובדבנים כפרי מספר 1 עבור ירידה במשקל !

לא מחסלים 30 דובדבנים בשתי דקות
כמו שעושים לעיתים קרובות עם ענבים או פטל טרי
במקום זאת, יש גרעינים קטנים שדורשים אכילה איטית
והם אלו המאפשרים לחיישני השובע שלנו לצלצל
ולמנוע אכילה מהירה מידי ולא מבוקרת.
סיבה מס '1 – שליטה על כמות נצרכת.

סיבה מס' 2,
היא שלדובדבנים יש את האינדקס הגליקמי הנמוך ביותר משל כל הפירות,
אינדקס גליקימי (Glycemic index – GI)
הוא מערכת דירוג לפחמימות
המבוססת על השפעתן על רמת הגלוקוז בדם,
דהיינו: לא כל הפחמימות נולדו שוות והשפעתן על גופנו שונה.
פחמימות שמתפרקות במהירות ובקלות במהלך תהליך העיכול ( לחם לבן, קורנפלקס, סוכר, שוקולד) הן בעלות הערכים הגליקמיים הגבוהים ביותר,
והשפעתן על הגלוקוז בדם היא חדה. פחמימות שמתפרקות לאט (העשירות בסיבים) ומשחררות גלוקוז באופן הדרגתי למערכת הדם, הן בעלות מדד גליקמי נמוך וטובות לנו ביותר.

האינדקס הגליקימי של דובדבנים הינו עם ניקוד מגוחך ונמוך של 22,
מה שאומר שאפשר לאכול גם בערב בלי לגרום נזק
מכיוון שההשפעה שלהם על האינסולין היא מינימאלית.

מזכירה כי הבעיה באכילה לילית
היא אכילת האוכל הלא נכון (אלה שגורמים לעלייה משמשוב, אכילה בשעת הלילה המאוחרות אינה בפרטעותית באינסולין  ומשפיעה לרעה על שריפת שומן)
ולא האכילה עצמה ולכן מומלץ באמת לבחור מה נכון.
ובלי שום קשר לזה הסבתות אומרת כי אכילת דובדבנים לפני השינה תורמת לאיכות השינה..
אולי יש קשר..
סיבה מס' 3, אמונות ..

הסיבים התזונתיים בדובדבנים חשובים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
הם תורמים למניעת עצירות,
שיפור תחושת השובע, הפחתה ברמות כולסטרול וסוכר, ומניעת סרטן.
סיבה מס' 4 סיבים.

כוס דובדבנים

מכילה 3 גרם סיבים תזונתיים (כמו כוס דגני בוקר מועשרים בסיבים)

בנוסף, הם מכילים ויטמין C – המשפרים את התנגודת החיסונית של הגוף,
מגנים עליו מפני מחלות שונות כמו אסטמה, סרטן, מחלות ריאה ועוד.
כוס דובדבנים מכילה 10% מהצריכה היומית המומלצת לויטמין C.

הם מכילים ויטמין A המגן על הראיה ותורם לראיית לילה תקינה.
עשיר באשלגן ודל בנתרן.
כוס דובדבנים תכיל 200 מ"ג אשלגן ואכילתו תורמת
לשמירה על ערכים תקינים של לחץ הדם ואף להפחתתו אצל מי שסובל ממנו.

ברפואה הסינית ממליצים על אכילת דובדבנים
לחיזוק הדם בגלל צבעם האדום ומתאימים
לאכילה על ידי מי שסובל מחולשה, עייפות, סחרחורות ותופעות אחרות של אנמיה.

לא צריך מתכון. ככה בטבעי שלהם 🙂

כמה : עד כוס ביום..

בתיאבון.

מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות

תגובות