צום יום כיפור

מי שחושב שצום כיפור הוא ההזדמנות להוריד את הקילוגרם שנצבר בראש השנה ובקיץ – שיעצור. טעות גדולה.
הגוף לא מפרק שומן כשלא אוכלים, אלא מפרק נוזלים ושרירים בלבד. הגוף זקוק למזון על מנת לשרוף שומן, וחוסר במזון (והעמסה לפני ואחרי) יוצר את ההפך הגמור לירידה ושריפת שומן. לצום יש מטרה אחת בלבד: כיפור. ולכן מבחינה תזונתית אני לא מעודדת צום אלא מכבדת אותו מטעמי דת ואמונה. יתרה מזאת, יתכן ובמקום ירידה, תראו עלייה במשקל ביום שאחרי הצום. למה זה קורה? עודף האכילה לפני ואחרי הצום הוא הגורם לכך. אבל! עם ההתנהלות נכונה יש סיכוי לצמצם נזקים.

בבוקר שלפני

ארוחות קטנות עד הסעודה מפסקת.
מומלץ לאכול 3-4 ארוחות המכילות פחמימות וחלבונים, שומנים בריאים. ולא להכביד בכמויות.
המטרה היא למלא את מאגר הפחמימות המצוי בכבד ובשרירים לשימושנו בשעות הראשונות של הצום
ולגרום לשריפת שומן גם ביום זה על מנת לקדם תוצאות. כן, אכילה במהלך היום מפעילה את חילוף החומרים ומייעלת עבודה. 

> נתחיל בארוחה כשעה אחרי ההשכמה,
עם פחמימה עשירה בסיבים:
לדוגמא שייק מחצי בננה ופירות יער או פרי או מאפינ'ס בננה או 2 קרקרים.

> נמשיך עם ארוחת בוקר מלאה
לדוגמא : 3 לחמית עם 100 ג ריקוטה
או פרי עם יוגורט טבעי עשיר בחלבון 
או פיתת כוסמין עם ביצה או גבינת חמד 5%
וירקות

> לצהריים נארגן ארוחה עשירה בחלבונים רזים וסיבים.
בה נבחר לדוגמא – סלט חי עם טונה וביצה או מרק עוף או טופו מוקפץ.

> בשעה 16:00 נתפוס פרי טרי או מאפינס שיבולת שועל 

קפה

מומלץ להפחית בשתיית קפה, תה ודיאט קולה ב 24 שעות שלפני תחילת הצום,
 מאחר ואלו מכילים חומרים משתנים הגורמים ליציאה מוגברת של נוזלים מהגוף.
הפחתה בקפאין בימים שלפני הצום מומלצת גם כדי להפחית את כאבי הראש במהלך הצום.

סעודה מפסקת

ארוחה מפסקת אינה אמורה להכיל את כל המזונות שיתכן ותפספסו ביממה הקרובה!

אכילה מוגזמת בארוחה זו תכביד עליכם, תעייף אתכם
ובתכלס לא תשפיע כלל על תחושת הרעב לקראת סוף הצום.
כנראה שתחושו רעבים גם אם תעמיסו בארוחה הזאת 2 ק״ג אוכל, לכן מוטב לאכול ארוחה רגילה, או מעט גדולה מהרגיל:

מומלץ שארוחה זו תכלול:
מנת בשר/דג או חלבון מהצומח (קטניות, סויה) עם ירקות
מנת פחמימה עשירה בסיבים כמו בטטה או מג'אדרה ומנת שומן בריא.
השומן גורם להאטת קצב ריקון הקיבה, ולכן סעודה המכילה גם שומנים מביאה להרגשת שובע הנמשכת לאורך זמן.

הצעות למנות מתאימות: קציצות עוף עם מג'דרה, טחינה וסלט,
או עוף בתנור עם בטטות, טחינה וסלט,
או תבשיל טופו עם אורז אדום, ירקות וקרם קוקוס
או סלמון אפוי עם אורז אדום וסלט  (הסלמון מכיל שומן).

איכלו מזון דל במלח ולא מתובל מדי, על מנת לא לגרום לצמא.
בסיום הארוחה, לגמו כמה כוסות של מים, וקנחו במנה קטנה של  עוגה יבשה /2 כדורי תמרים (מהמתכונים שלי).

במהלך הצום

מומלץ לשהות במקומות קרירים ככל שמתאפשר.
מומלץ להמעיט בפעילות גופנית.

בסוף הצום

שברו את הצום בכוס תה, אפשר עם כפית דבש.
הוסיפו פרוסת לחם ( שיפון דגנים או שיפון) עם דבש וטחינה

מאכלים מומלצים לסעודת שבירת הצום:
2 כדורי תמרים, מאפינס בננה וכף חמאת בוטנים או פרי, כמו תמרים, בננה או ענבים ו-5-6 אגוזי מלך או ברזיל.

הרוו את הצמא והמתינו לפחות חצי שעה לפני אכילה נוספת.
לאחר חצי שעה – שעתיים [משתנה מאדם לאחד]
אכלו ארוחה מלאה ומאוזנת.
זכרו שגם בארוחה הגדולה שלאחר הצום, חשוב שלא להעמיס.
פרוסת לחם שיפון, 2 ביצים סלט וטחינה – היא הארוחה המועדפת!

והעיקר,
צום בריא ומועיל וגמר חתימה טובה.

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

יכול לעניין אותך גם

התכניות שלנו